Twee vrouwen die dansen in de ondergaande zon
Flirty verhalen

Hartsvriendinnen

‘Alles goed en wel, we hebben nu bijgepraat over werk en familie, maar je liefdesleven, vertel…’
Sanne grinnikt en trekt haar benen onder zich op de bank. Ze draait zich naar me toe en ik doe hetzelfde. 
‘Wacht, ik schenk eerst een kop thee in.’
Ik loop naar de keuken, maar Sanne steekt meteen van wal. 
‘Had ik je verteld over Dylan? Type weelderige blonde lokken, kuiltjes in de wangen en onverzadigbaar in bed?’

Twee vrouwen zitten knus tegen elkaar aan op de bank


Sinds Sanne de puberteit in rolde is zij een echte mannenverslinder. Relaties duren niet langer dan drie maanden, ze heeft vluggertjes op de raarste plekken, jaszakken en tassen puilen uit van de condooms en haar telefoon licht continu op van alle meldingen van datingapps… 
Nu ben ik zelf niet bepaald een heilige maagd, maar Sannes avonturen laten mijn oren regelmatig klapperen.    
‘Was dat diegene die alleen maar kon komen als je hard in zijn ballen kneep?’
‘Nee, dat was Brian, maar die heb ik al een tijd niet gezien.’

Ik zet de bekers thee voor ons op een tafeltje en pak de pluizige plaid. Ik schud het open en leg het over Sannes schoot. Ik kruip naast haar op de bank, trek ook een gedeelte van het kleed over me heen en samen krullen we ons op. 
Ik vouw mijn handen om mijn beker thee heen en draai me naar Sanne toe. Sanne zit in kleermakerszit en ik wurm mijn been achter haar langs. 
‘Even mijn voeten aan jou opwarmen hoor.’ 
‘Geen probleem, je weet dat ik altijd een kacheltje ben’. Ze omklemt mijn voeten met haar handen en wrijft ze warm. 

Twee vrouwen liggen naast elkaar op hun rug op bed te lachen

De vanzelfsprekendheid van haar aanraking voelt zo vertrouwd. Sanne weet natuurlijk al sinds onze jeugd dat ik heel slecht zie. Automatisch pakte zij mijn hand of gaf ze een arm tijdens het winkelen. Maar ook aaide ze me over mijn arm, om haar interesse in mijn verhaal te tonen of kriebelde ze met haar lange nagels over mijn onderarm om mij gerust te stellen. Het liefdevolle gefrunnik aan elkaar heeft onze vriendschap altijd heel bijzonder gemaakt. En nog steeds.

Sanne vertelt honderduit over Dylan. Ik hoor de woorden ‘Tinder’, ‘superleuke date’ en ‘toch maar mee naar huis gegaan’ ergens in de verte, maar onder haar aanraking dwalen mijn gedachten af naar onze spannende avonturen tijdens onze meidenvakantie op Kreta. Toen warmde ze wel meer op dan mijn voeten alleen…

Begin twintig waren we. Hele dagen bakken in de zon en uitgaan tot diep in de nacht. Jongens kwamen en gingen en wij hadden de grootste lol. 
Voordat we het eiland ’s avonds onveilig maakten, zaten we uren te kletsen en tutten. Koffers werden overhoop getrokken op zoek naar de perfecte outfit. In onze lingerie playbackten we nummers van Abba, compleet met haarborstel als microfoon. Iets waar we toen echt al veel te oud voor waren. We pasten elkaars kleding, wat voor mij een mooie gelegenheid was om elke centimeter van haar lichaam in mij op te nemen. Bij elk jurkje dat ze paste van mij, mocht ik ook even voelen hoe haar rondingen omhelsden.

Twee vrouwen waarvan je hun onderlichaam in lingerie ziet

We dansten voor de spiegel, tegen elkaar aan. Ik weet nog hoe ze onbewust haar billen langs mijn bovenbenen wreef en hoe ik mijn arm om haar middel sloeg. Mijn hand tastte haar platte buik af en ik speelde voorzichtig met haar navelpiercing. 
Plagerig duwde ze haar heupen nog meer naar achter. Haar hand pakte de mijne en leidde deze richting haar borsten. Abba had inmiddels plaatsgemaakt voor Can’t hold us down en Dirty van Christina Aguilera. En dirty voelde ik me zeker. In de meest fantastische zin van het woord. Brutaal en stout. Mijn haarborstel viel met een harde klap op de grond, maar ik wilde haar borsten met beide handen vastgrijpen. Ik plakte mezelf tegen haar rug en ik begroef mijn gezicht in haar hals.  
Haar lange rossige haar kietelde in mijn decolleté. Mmmm… haar haar, zo zijdezacht, licht geurend naar kokos…

In datzelfde haar kriebel ik nu. Achter haar oor langs draai ik mijn vinger om de babykrulletjes die uit haar staart ontsnapt zijn. Onder de aanraking van mijn hand voel ik kippenvel ontstaan in Sannes nek. 
Ze kletst stoïcijns verder, dit keer over Rik. De overgang van Dylan naar Rik had ik totaal gemist, maar beiden interesseerden mij op dat moment ook totaal niet. 
‘Misschien had ik Rik wel een kans moeten geven, ondanks dat hij tongzoende in de 1600-toeren-stand…’

Ik onderbreek haar relaas. ’Geen enkele man kan zo goed zoenen als een vrouw.Ik knijp mijn ogen licht samen en ik werp haar een scheef lachje toe.
‘En de vrouw die jou het beste zoent, zit tegenover je.’
Sanne lacht en duwt plagerig tegen mijn knie. ‘Ja, jij bent een topper.’ 
Ook zij denkt nu terug aan die avond. De avond waarop onze liefkozingen in combinatie met onze bravoure oversloegen in iets ondoorgrondelijks. 
Het was Valentijnsdag. Lichtelijk aangeschoten gingen we naar een flauw studentenfeestje. Bij binnenkomst kregen we een kus-stempelkaart waarbij je een sexy pretpakket kon winnen. Feestelijk zoenden we de ene na de andere man. Tientallen lippen, vochtig en gehaast, maar wij bleven de hele avond onafscheidelijk. Door haar hand op mijn heup, mijn vingers langs haar rug en dan weer met onze armen in elkaar verstrengeld.
Juist daarom daagde ik haar uit. Omdat ik die mannen wilde aftroeven en hun schimmen wilden verdrijven, maar ook omdat ik haar opeens zo graag wilde proeven en haar mond – die mij al zo vaak toelachte – op de mijne wilde voelen. 

Twee vrouwen die elkaar bijna kussen

Speels dansten we al zo vaak met elkaar. Of het nu in ons ondergoed voor de spiegel op Kreta playbackten of in de Amsterdamse Escape een onstuimig showtje weggaven… maar een oprecht emotioneel geladen kus hadden we nog nooit gedeeld. Maar het hing al zo lang in de lucht. 
De aanloop naar het moment was bijzonder elektrisch geladen, maar ook emotioneel beladen. We zijn vriendinnen! Vriendinnetjes die elkaar zandtaartjes gaven op de peuterschool. Vriendinnen die elkaars vriendjes keurden, elkaar troosten als we aan de kant gezet waren. Vriendinnen door dik en dun. 

En juist daarom leunde ik naar voren. Ik voelde dat ze haar ogen sloot en haar lippen iets opende in afwachting van een overdonderende ontmoeting. Voordat mijn mond de hare raakte, wendde ik mijn hoofd af, liet ik mijn wang langs die van haar glijden. Met het puntje van mijn tong streelde ik haar nek. Ondanks dat de muziek door ons lichaam bonkte, voelde ik dat zij een diepe zucht uitstootte.
Ik keek haar weer aan en liet mijn ogen glinsteren. Ik omvatte haar gezicht met mijn handen n leunde weer naar voren. Dit keer wel degelijk met de intentie om haar te kussen. En dat deed ik. Het bonken van de muziek werd overgenomen door het bonken van mijn hart. Ik drukte mijn lippen op de hare, teder, waarna een onstuimige genegenheid ons lichaam veroverde.

We hadden het nooit meer over die bewuste kus gehad. Tot nu. Sanne streelt mijn arm met haar lange nagels, mijn huid tintelt.
‘Ik hou van je.’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd!