Isa's blogs

Sex and the Handicap

Carrie, Charlotte, Miranda en vooral Samantha waren niet vies van een stevig potje seks. In elke aflevering van Sex and the City bespraken de meiden hun uitspattingen tot in detail; zo volgden de vriendinnen een seksworkshop – comleet met happy end, werd het belang van het trainen van de bekkenbodemspieren belicht, vloog de term ‘rimmen’ schaamteloos over tafel, en werd gezamenlijke verontwaardiging geuit over iemands ‘funky spunk’, oftewel sperma met een vunzig smaakje. Ook vreemdgaan, seks met jezelf, relaties met een groot leeftijdsverschil, een TE grote piemel (zelfs voor Samantha), lesbische uitstapjes en Charlottes verslaving aan haar favoriete speeltje ‘The Rabbit’ passeerden de revue. 

Nou ja, you name it, en het werd besproken. Maar weet je wat ik miste? Een lekkere kerel in een rolstoel die Samantha alle hoeken van de kamer liet zien. Een flirtpartij tussen Charlotte en een blinde jonge god of Carrie die een beenprothese af doet, sensueel de stomp van haar one-night-stand kust en erotisch richting zijn kruis afdwaalt. 

En hetzelfde geldt eigenlijk voor bijna alle media-uitingen. Een dramatische romcom met een spastische hoofdpersoon die tijdens de kerst de liefde van haar leven ontmoet, wilde nachten met hem beleeft, terwijl haar vrouw thuis op haar zit te wachten… zo’n plot heb ik nog nooit voorbij zien komen. 

Als iemand met een handicap in de media verschijnt gaat het ook altijd over die fucking handicap. En nee, dus niet letterlijk over fucking!

Geblindoekte vrouw


Zelfs toen ik de stockfoto-database doorspitte op zoek naar leuke plaatjes voor mijn website kwam ik wel foto’s tegen van mensen met een handicap, maar GEEN ENKELE waarbij romantiek, laat staan erotiek en seksualiteit, een rol spelen. De thema’s ‘zorg’, ‘hulpmiddelen’ en ‘vriendschap’ komen in de beelden naar voren. Maar kussende blinden? Een plaatje van een vrouw in lingerie met een arm? Een foto van vrouw in een rolstoel waarbij een man haar naakte borst betast?
Beetje jammer, maar het antwoord is toch echt ‘nee’. Wel vond ik een plaatje met pictogrammen waarop verschillende seksstandjes in een rolstoel werden uitgebeeld. Grappig, wellicht informatief, maar alles behalve erotisch…
Maar waarom zijn deze afbeeldingen er niet? Ook wij ‘mensen met een beperking’ doen aan orale seks, gaan vreemd, raken opgewonden van Fifty Shades, fluisteren vieze woordjes, genieten van een vluggertje, bekijken porno en laten zich wellicht rimmen…

Graag zou ik zien dat het beeld van mensen met een beperking realistischer zou worden. Dat mensen met een beperking ‘gewoon’ in verhalen opgenomen worden, zonder dat het om die handicap draait. 
Ja, bij handicaps kunnen problemen bij komen kijken, en ja, het is misschien lastiger en handelingen gaan anders, maar ook wij hebben gewoon relaties en seks. Niks meer, niks minder en dat is gewoon leuk en sexy!

En dat is dus precies waarom ik deze website www.flirtyfeelgoodverhalen.nl ben begonnen. In mijn flirty feelgood verhalen beleeft mijn fictieve slechtziende hoofdpersoon Isa spannende sexy avonturen, gewoon omdat het kan. En in mijn blogs bespreek ik allerlei onderwerpen met betrekking tot relaties en seks. En ja, daar hoort die beperking ook bij. Ook gewoon omdat het kan. Maar vooral omdat het nodig is.

allerlei pictogrammen met daarop standjes van mensen die seks hebben in een rolstoel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd!